ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE     
OSTALO
FORUM                    
ISKANJE                    
 

 Portal o astronavtiki in astronomiji
Centralno Vesolje od leta 1997

  Vesoljska potovanja v prihodnosti Eseji in spisi, prispeli na razpis SZF

|< Začetek  << Nazaj  [105/172]  Naprej >>

Življenje na drugem planetu!
Nataša Žalar, OŠ Ivanjkovci, 8.a

    Danes je 500 let odkar ljudje ne živimo več na Zemlji. Naselili smo se na planetu z imenom Črna groza. Tukaj je vse drugače, kot je bilo na našem prejšnjem planetu. Živimo 300 metrov pod površjem, ljudje tukaj kradejo in ubijajo, prehranjujemo se z zeleno maščobo. Nič ni tako lepo, kot je bilo na Zemlji. Sem znanstvenica in povedala vam bom zgodbo, zakaj Zemljani živimo na tem groznem planetu.
    Bil je lep sončen dan. Otroci so se igrali na dvoriščih, šolarji so prihajali iz šol, starši iz služb, dedki in babice pa so posedali na terasah in se spominjali časov, ko so še bili majhni kot njihovi vnuki. Vsi prebivalci Zemlje so bili ta dan dobro razpoloženi in veseli, da je tako lep dan. Ampak je to veselje trajalo ves dan? Ura je bila štiri popoldan. Sonce je še vedno prijetno grelo ljudi, ki so se sprehajali po mestih ali sedeli na terasah. Vse je bilo lepo in prav, vse, dokler niso poročevalci na televiziji in radiu poročali, da bo čez dva tedna prišlo na Zemlji do nevihte, ki bo uničila cel planet. Ljudi je zgrabila panika. Niso vedeli, kaj bi naredili. Nekateri so pakirali, da bi z raketo odpotovali na drug planet, drugi so jokali in se poslavljali od sorodnikov, saj so vedeli, da bodo umrli, tretji so kradli in ubijali. Na avtocestah, letališčih, raketoletih je prišlo do gromozanske gneče in zastojev. Vse je bilo narobe. Po treh dneh je začelo močno deževati, nevihta se je stopnjevala in vse je bilo še huje. Štirinajsti dan je bila Zemlja uničena, le malo kdo se je lahko rešil pred to hudo nevihto in se preselil na zasilni planet z imenom Črna groza.
    Tako, zdaj veste, zakaj smo se morali Zemljani preseliti na planet Črna groza. Upamo, da se bomo nekoč lahko vrnili na našo Zemljo, saj upamo, da si bo opomogla in spet zasijala z vsem svojim rastjem in življenjem.

 Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune