ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE     
OSTALO
FORUM                    
ISKANJE                    
 

 Portal o astronavtiki in astronomiji
Centralno Vesolje od leta 1997

  Vesoljska potovanja v prihodnosti Eseji in spisi, prispeli na razpis SZF

|< Začetek  << Nazaj  [107/172]  Naprej >>

Vesoljska potovanja v prihodnosti
Lara Kirm, OŠ Trebnje, 8.e

    V mojem otroštvu (ok. 2009), si ljudje niso upali niti pomisliti, da bi kdo stopil na kakšen drug planet. Priznam, da tudi sama nisem ravno verjela v dejstvo, da bom kdaj stopila na Mars ali celo kakšen drug planet. Izšolala sem se za detektivko, časopisov pa nisem spremljala,da bi lahko vedela za podvig nekega multimilijarderja. Primer me je nekoč pripeljal do njega in on mi je ta strašen podvig razložil. Šlo je za hotel s 8 zvezdicami na Marsu. Strmela sem vanj, kot tele v nova vrata on pa se mi je le nasmihal.
    Leta 2034 se je zgodila najbolj varovana in očem skrita poroka. Poročila sta se multimilijarder James Callahan in detektivka Kelly Jo. To so pisali le nekateri časopisi spet drugi pa so se razpisali o najinih medenih tednih. V sobi sem se smejala s Jamesom, ko sva prebirala te članke. Seveda ni nihče vedel kam greva na medene tedne, saj bova šla na Mars. Ja prav ste slišali na Mars greva jutri ob 8. uri zjutraj. Odšla bova v Jamesov novi hotel. Bilo je 8. zjutraj, ko sva s Jamesom odletela na Mars. S letališča sva se s zasebno reaktivno raketo podala s 789km na uro in 2 uri zatem sva že bila Marsu. Zavedati sva se začela, da bodo to delovni medeni tedni, saj bo čez štiri dni že otvoritev hotela. Do takrat sem morala poskrbeti, da bo vse popolno. Na Marsu je čudovito, hotel se imenuje Wonderfull, kar tudi je. Je že dokončan a morala bom poskrbeti, da bodo rože povsod sveže, da bodo lokvanji v bazenu čisto beli in, da bodo vrtnice dostavljene pravočasno. To delo je zame precej nenavadno, saj nisem dekle, ki bi bila ob vrtnicah vzhičena, a se bom potrudila saj vem koliko ta hotel pomeni mojemu možu. Hotel stoji na vzpetini, pod njim pa je prepad. Hotel ima vse kar si človek lahko zaželi. V 3700 sobah, ki so rezervirane že do konca leta 2036 bodo ljudje uživali v vseh ponudbah hotela. Hotel ima celo nogometni stadion, to da ima pa stezo za hojo, kolesarjenje, welness center, 2 kinodvorani, 6 golf igrišč, 4 notranje termalne riviere+2 zunanje riviere, itd., verjetno sploh ni omembe vredno. Navadni smrtniki ( kakršna sem bila jaz pred poroko) tukaj nimajo kaj iskati razen dela. Hotel zaposluje kar 1200 delavcev, brez administracije, ki je na Zemlji. Sedaj pa hitim na otvoritev hotela in potiho molim, da bo vse vredu.
    Otvoritev je bila čudovita, sedaj James načrtuje še hotele na Jupitru, Veneri in Merkurju. Upam, da jih bo potem dovolj. In živela sta srečno do konca svojih dni, bi verjetno morala še zapisati.

 Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune