ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE     
OSTALO
FORUM                    
ISKANJE                    
 

 Portal o astronavtiki in astronomiji
Centralno Vesolje od leta 1997

  Vesoljska potovanja v prihodnosti Eseji in spisi, prispeli na razpis SZF

|< Začetek  << Nazaj  [116/172]  Naprej >>

Modra luknja
Marcel Ivančič , OŠ Ivanjkovci, 8.a

    Je že leto 2437, to je osemindvajset let od mojega rojstva. Sem čisto normalen človek, ki dela kot čistilec na vesoljskem vzletišču ali tako imenovanem Trekodromu. Bojim se, da nas bodo kmalu zamenjali roboti in mislim, da bo kmalu konec Zemlje.
In naenkrat sem neki dan zagledal miš, kako je tekla po trekodromu. Hotel sem jo uloviti, da bi jo izpustil. Naenkrat je nastala tema in nisem se zavedal, kje sem. Zagledal sem modro luč, hotel sem k tej luči, da bi si lahko svetil in našel ven iz tega labirinta. Ampak čim bliže in čim hitreje sem tekal, tem hitreje se je svetloba oddaljevala. Naenkrat se je ta modra luč tik pred mojim nosom! Bila je ogromna in, ker sem hitro tekel, se nisem mogel ustaviti in sem padel noter.
    Nekaj me je začelo razjedati, ampak sem se počutil dobro, četudi sem mislil, da bom umrl. In naenkrat sem se počutil zelo slabo, kot da bi padel iz 18. nadstropja. Zbudil sem se na nekem čudovitem planetu. Nisem vedel, kje sem, ko je prišla prelepa ženska. Ampak njena edina napaka je bila, da ni bila človek: bila je modre barve in je imela čudne ureze na glavi. Nekaj mi je govorila, ampak je nisem razumel in naenkrat me je vbodla z nekakšno napravo, da sem zaspal.   Čez nekaj dni sem se zbudil. Ko je ponovno prišla ta ženska, sem jo razumel. Rekla je, da so mi vsadili mikročip, s katerim jih bom razumel. Rekla mi je, da obstaja multi osončje, v katerem je na milijone planetov in jaz sem se nahajal na planetu ILFOSU. To bi naj bil največji planet izmed vseh v multi osončju. Vprašal sem jo, koliko je stara in mi je rekla, da bo naslednje leto 1800 let, ker na tem planetu nihče ne umre. Zato so mi dali možnost, da ostanem na planetu in živim za vedno, ali pa grem nazaj na planet Zemljo k svoji družini. Vprašal sem jih, ali se lahko vrnem po svojo družino in se vrnem sem nazaj. Vsi so enoglasno odgovorili NE, ker bo izbruhnila vojna. Nisem vedel, zakaj bo izbruhnila vojna. Bil sem potrt, hotel sem biti s svojo družino, ampak sem vedel, da bo Zemlja vsak hip počila. A naenkrat je prišla rešitev. Prelepa ženska je rekla, da je mogoče iti po svojo družino in živeti na tem planetu. Zato sem šel po svojo družino in se vrnil. Naenkrat pa je izbruhnila vojna med Klindanci in Steodi na Zemlji in moja družina je umrla. Zato sem šel k modri luknji in se vrnil na Zemljo in videl, da bo počila.
    Naenkrat sem se zbudil pri zdravniku, ki mi je povedal, da sem padel na tla in se onesvestil, ker mi je modra luč padla na glavo.

 Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune