ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE     
OSTALO
FORUM                    
ISKANJE                    
 

 Portal o astronavtiki in astronomiji
Centralno Vesolje od leta 1997

  Vesoljska potovanja v prihodnosti Eseji in spisi, prispeli na razpis SZF

|< Začetek  << Nazaj  [125/172]  Naprej >>

Potovanje na Mars
Tomaž Novak, OŠ Ivanjkovci, 8.a

    Sem astronavt star 44 let. Dobil sem sporočilo, da bom šel na Mars. Povedali so mi, da je raketa, s katero bom potoval po vesolju, zelo hitra. Ta raketa ima petkrat večjo hitrost, kot jo je imela pred tisoč leti. Sedaj je sicer tudi drugačno življenje kot takrat, saj smo v letu 3209. Pravkar sedim v raketi ves razburjen. Čas se je pričel odštevati: 5, 4, 3, 2, 1 in ta trenutek je glasno pričela raketa vzletati v zrak. Zanjo se je kadilo tako, da je skoraj vse spodaj zadušilo.
    V vesolju sem. Vse zunaj okoli sebe občudujem. Naenkrat nekaj švigne mimo mene, bilo je zelo hitro. Mislil sem, da so bili Marsovci. Nekaj časa premišljujem, kaj je to bilo. Vseeno sem bil bolj prepričan, da to niso bili oni, ampak nekaj drugega. Čez nekaj časa je letelo nekaj proti meni. Zagledal sem leteči krožnik in zakričal: »Marsovci!!!« Nato sem še za povrh skoraj omedlel. Zbral sem se. Ti leteči krožniki so nekaj streljali vame. Bilo je videti kot nekakšna večja žvečilka na vrvici. Ta vrvica je bila pritrjena na leteči krožnik. Nato so se z letečim krožnikom nekako prilepili na raketo. Marsovci so prišli skozi raketo v notranjost rakete. Zgrabila me je panika, spet sem skoraj omedlel. Potem so začeli govoriti čuden jezik, podoben kitajščini. Govorili so: »Haribuba kihači.« To so kar naprej govorili. Poskusil sem jih razumeti. Govoril sem jim, naj gredo proč. Mislil sem, da govorijo malica ali kaj podobnega, ali pa so morda izgovarjali dobrodošel med nami. Rekel sem, naj gredo proč, tokrat bolj resno in hudo. Naenkrat so se obrnili in odšli.
    Z raketo sem se takoj obrnil proti Zemlji in hitro odfrčal. Na Zemlji sem bil zmeden in bled. Rekel sem, da naj na Mars gre nekdo drug.

 Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune