ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE     
OSTALO
FORUM                    
ISKANJE                    
 

 Portal o astronavtiki in astronomiji
Centralno Vesolje od leta 1997

  Vesoljska potovanja v prihodnosti Eseji in spisi, prispeli na razpis SZF

|< Začetek  << Nazaj  [127/172]  Naprej >>

Potovanje na Saturn
Valentina Bubnjar, OŠ Ivanjkovci, 8.a

    5.3.3111
    Hey!
    Dragi dnevnik, včeraj sem ti napisala, kako smo napredovali v službi, sicer sem jaz tako glavna v moji tovarni … … čeprav sem »glavna« in imam veliko denarja, bi rada odletela na kateri drugi planet v vesolju, ampak si ne upam. A upam, da bom nekoč zbrala pogum in odletela.. sicer pa si že na Marsu v 5 minutah… Kaj pa, če se pokvari tisto dvigalo, kako se mu že reče? Aja, Delejo. To je super naprava, ki te v treh minutah spravi na drugo stran vesolja, pa še zabavno je. Za danes imam dovolj, se oglasim spet jutri.
    6.3.3111
    Oi!
    Danes pa se mi je zgodilo nekaj neverjetnega, zadela sem na nagradni igri POJDI ŠE TI NA SATURN! Zdaj pa bom res morala zbrati pogum, saj bom potovala kar deset minut. Joj, to bo najdaljše potovanje v mojem življenju. Uf, kako se že veselim. Ampak ti zdaj nekaj časa ne bom pisala… se oglasim spet, ko bom že tam.
    9.3.3111
    Hej!
    Ravnokar smo prispeli, mislila sem, da je tukaj mrzlo, no saj je, samo naredili so ogrevanje, tako da nam je vroče. Tukaj zgoraj, seveda na Saturnu, ni bilo veliko ljudi, ker so tukaj komaj zgradili vesoljsko postajo, ampak ni še dokončana. Nekaj podrobnosti še manjka. Danes pa se bomo odpravili na krajši izlet. Šli bomo z Derzaram na najvišjo goro, kot pri nas rečemo. Upam, da bo zelo zabavno.
    10.3.3111
    Čao!
    Končno sem našla nekaj miru, ampak sem še vedno v nevarnosti. Tukaj na tej najvišji »gori« so bili neki stvori, ki so streljali na nas. Nekaj so jih že ustrelili prav s posebnimi pištolami ali puškami. Saj sploh ne vem, kako se temu reče, ampak je grozljivo. Ko te ustrelijo prav s posebnim rumenim žarkom, se spremenijo v stvore, iste kot so oni, potem pa še streljajo na tebe, kot da se sploh ne bi pred tem poznali!!!
Ne vem, ampak imajo tako veliko glavo, pa toliko rok. Joj, če pa so pregledali cel planet in na njem naj ne bi bilo ničesar takega!
Nesposobneži! Zagledali so me morala sem se dobro skriti. Se slišiva spet jutri, če se sploh slišiva…
    11.3.3111
    Hej!
    Danes se je že malo umirilo, kdaj pa kdaj se samo sliši kakšen strel. Ampak sem sama, čisto sama. Nikogar ne poznam, tukaj smo v neki luknji, ki zgleda kot velikanska alga. Upam, da bomo prispeli nazaj na Zemljo, in odpotovali z delejom varno nazaj. Zaželi mi srečo!
    13.3.3111
    Oi!
    Varno smo prispeli. Hvala bogu! Da se ni med potjo pokvaril. Jezna pa sem na raziskovalce, saj so rekli, da ni nikogar na Saturnu, da ni nobenega živega bitja. Ampak premagala sem strah pred potovanjem in to je super!
Se slišiva spet jutri.
    14.3.3111
    Pozdravljen! Danes so prišli tisti stvori »vesoljci« na Zemljo! Vse bodo uničili, saj so napovedovali, da bodo razstrelili Zemljo! Tako da veš, če ti jutri ne pišem, Zemlja ne obstaja več!
    15.3.3111
    ...
    !mH ? lasip o tej, odk el…

 Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune