ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE     
OSTALO
FORUM                    
ISKANJE                    
 

 Portal o astronavtiki in astronomiji
Centralno Vesolje od leta 1997

  Vesoljska potovanja v prihodnosti Eseji in spisi, prispeli na razpis SZF

|< Začetek  << Nazaj  [155/172]  Naprej >>

VESOLJSKA POTOVANJA V PRIHODNOSTI
Sanja Trobok, OŠ Tončke Čeč, 8.a

    Nekoč, ne prav dolgo nazaj, sta živela mož in žena Maja in Matija. Poročena sta bila že vrsto let. Kot vsak par pa sta tudi onadva imela nekaj težav. Sprva sta jih reševala zlahka in sproti, kar naenkrat pa so se težave nakopičile in jih nista mogla rešiti. Ker sta se imela zelo rada, sta se odločila, da bosta šla na potovanje, na katerem se mogoče zopet zbližata.
    V oglasu sta prebrala, da je na voljo potovanje v Vesolje. Odločila sta se potovati v Vesolje, in sicer sta potovala na Pluton.
    Prišel je čas odhoda. Bila sta že na Plutonu. Tam je stal hotel, ki se je imenoval Juhu. Tam sta se naselila za naslednjih 14 dni. Imela sta krasno sobo. In tu, pri sobi, se je začel njun prvi prepir v Vesolju. Maja je hotela raziskovati planet, medtem ko je hotel Matija ostati v sobi in gledati vesoljske programe. Nekaj pa ju je naenkrat prešinilo in skupaj sta se odločila, da gresta v restavracijo v drugo mesto. Tam pa sta se že spet hotela spreti, nakar je k njima prisedlo neko čudno bitje. Predstavilo se je kot Muhič Blinček. Rekel jima je, da je ljubezen nekaj najlepšega in najmogočnejšega na svetu, zato naj bosta srečna,da sta jo lahko spoznala in da jo lahko živita. Povedal jim je še, da se ne smeta kregati za vsako malenkost, ker imamo ljudje različne želje in cilje, vendar se moramo znati prilagajati drugim ljudem. Kar naenkrat se je spremenil v krasno svetlobo in odšel skozi zid ven. Zakonca sta se nad temi besedami zamislila. Naslednji dan pa je Matija predlagal, da bi šla lahko pogledat, kakšno plažo imajo prebivalci Plutona, Maja pa si je želela ogledati njihove gozdove. Kmalu bi spet začela prepir, ko sta se spomnila Muhičevih besed. Maja se je strinjala, da gresta danes pogledat plaže, jutri pa si bosta ogledala gozdove. Bila sta na plaži in že dolgo se nista tako zabavala, ko pa sta odhajala domov, pa sta zopet srečala Muhiča. Rekel jima je, da je lepo, da se zopet tako razumeta kot ponavadi. Kot prejšnjikrat se je spremenil v svetlobo in odšel.
    Prišel je zadnji dan potovanja. Zopet srečna zakonca sta se odločila iti v restavracijo, katero sta obiskala prvi dan. Tam sta pojedla špagete Plutonček, ko pa sta že hotela oditi, je zopet prišel Muhič. Rekel jima je, da sta onadva dokaz, da ljubezen zmore vse in naj o tem govorita tudi na Zemlji. Prosil pa ju je tudi, da o njem in o ostalih vesoljčkih ne govorita na Zemlji, ker drugače bi na Pluton prihajali samo zato, da bi našli prebivalce Plutona in ne zato, ker Pluton velja za zelo lep in magičen planet.
    Zakonca sta prispela nazaj na Zemljo. Bila sta srečna kot še nikoli. O Plutončkih nobeden od njiju ni govoril nikomur. To je bila njuna skrivnost. Skupaj pa sta ustvarila klub Ljubezen zmore vse, ki je nudil pomoč vsem, ki niso bili prepričani v svojo ljubezen.
    Začela sta verjeti v vesoljčke in tudi v ljubezen. Vedela sta, da so ljubezen in vera vase ter v ljudi, s katerimi živiš, zelo pomembna v življenju. Do sedaj sta pomagala ogromno ljudem s pomočjo Muhiča Blinčka, ki je še zdaj njun prijatelj.

 Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune