ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE     
OSTALO
FORUM                    
ISKANJE                    
 

 Portal o astronavtiki in astronomiji
Centralno Vesolje od leta 1997

  Vesoljska potovanja v prihodnosti Eseji in spisi, prispeli na razpis SZF

|< Začetek  << Nazaj  [17/172]  Naprej >>

JAZ, NIKA IN ROBOT – POTOVANJE SKOZI VESOLJSKO STEZO
Maja Katič, OŠ Tabor Logatec, 4.a

Nekega jesenskega popoldneva blizu moje hiše sva se z mojo psičko Niko igrali v parku. Bil je prelep dan, se gugali na gugalnici, jedli sladoled in se zabavali. Kar naenkrat je prelepo sonce izginilo.
Prikazali so se temni oblaki. Skrili sva se za bližnje drevo. Udarila je strela:TRRRRRR! Prikazala se je ogromna vesoljska ladja. Ustrašili sva se. Odprla so se vrata ladje. Ven je stopil robot. Stopili sva izza drevesa, se mu približali in vprašali: Kako ti je ime?
Sen , je odgovoril. Kako pa je vama ime?
Jaz sem Maja in to je Nika.
Povabil naju je na popotovanje. Vstopili sva v vesoljsko ladjo in se odpravili na pot.
Leteli smo mimo Marsa, Plutona in pristali na Veneri. Sen naju je namreč pripeljal k sebi domov. Vau! Vse je bilo pozlačeno, stoli, postelja…
Stemnilo se je, z Niko sva legli v zlato posteljo.
Prelepo sonce naju je zbudilo. Prišli sva v jedilnico in zagledali skrbno pripravljen zajtrk. Po zajtrku naju Sen povabi v mesto v lunapark. Sedli smo na vlakec smrti in se odpeljali do planeta Lizikar. Kupili smo dobro jagodno liziko in kokakolino. Odpravili smo se še do planeta Sladoledar. Bilo je čudovito! Vse je bilo iz sladoleda, otroci so lizali sladolede semaforje. Z vlakcem smo potovali naprej do Mlečne ceste. Kupili sva desko in srfali po mlečni cesti. Z mlečne ceste sva občudovali nenavaden planet. Ves je bil iz čokolade.
Obsrfali sva planet čokolade, se najedli dobrot , seboj pa vzeli še en velik kos temne čokolade.
Bili smo že utrujeni. Sen naju je odpeljal domov, na našo prelepo modrozeleno Gajo. Spečo naju je robot položil v posteljo.
Prebudili sva se. Bili sva izgubljeni v času. S psičko Niko sva se spogledali . Nika je zalajala. Jaz sem se čudila neverjetni vesoljski pustolovščini. Skrivnostnemu, čudežnemu popotovanju, kateremu nobeden nebi verjel. Verjamem jaz in to je dovolj!

 Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune