ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE     
OSTALO
FORUM                    
ISKANJE                    
 

 Portal o astronavtiki in astronomiji
Centralno Vesolje od leta 1997

  Vesoljska potovanja v prihodnosti Eseji in spisi, prispeli na razpis SZF

|< Začetek  << Nazaj  [44/172]  Naprej >>

MOJE VESOLJSKO POTOVANJE
Anton Lavrič, OŠ Toneta Šraja Aljoše, Nova vas, 6. razred

    Nekega dne sem sanjal, da potujem po vesolju. Srečal sem vesoljce, ki so mi svetovali, kako naj se obnašam pri njih. Hvalili so se, vendar sem vztrajal, da tako lepo kot na Zemlji, pri njih ne more biti. Zagotovili so mi, da me bodo po obisku odpeljali nazaj na Zemljo.
    Dogovorili smo se za poseben let, zato smo morali počakati, kdaj bo prosta raketa za naš let. Imel sem dovolj časa, da pripravim stvari, ki ji bom potreboval v vesolju. Večinoma je bila to obleka, saj bo za hrano poskrbljeno. Upošteval sem nasvet, da naj grem zgodaj spat, da bom spočit za obisk. Vendar nisem in nisem mogel zaspati. Noč se je vlekla do jutra, ko sem popokal štiri potovalke, v katerih je bila tudi vesoljska oprema, saj sem se bal, da bi umrl, če ne bi mogel dihati po njihovo.
    Vkrcali smo se v raketo, ki je šla res kot raketa. Med letom smo se pogovarjali, kako bomo pristali. Dogovorili smo se, da na morju. Leteli smo eno minuto, meni pa se je vleklo za eno uro.
    Ni mi bilo všeč vesolje, zato sem prosil, da se vrnemo. Povratni let je bil še hitrejši. Pljusknili smo v morje, kar sem močno čutil.
    Rekel sem si, da v vesolje ne grem nikoli več.
    Samo prekrižal sem se, se zahvalil, da sem živ. Potem veste, da je bilo hudo.
 

 Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune