ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE     
OSTALO
FORUM                    
ISKANJE                    
 

 Portal o astronavtiki in astronomiji
Centralno Vesolje od leta 1997

  Vesoljska potovanja v prihodnosti Eseji in spisi, prispeli na razpis SZF

|< Začetek  << Nazaj  [61/172]  Naprej >>

KLONSKI ČASTNIK
Andraž Ponikvar, OŠ Toneta Šraja Aljoše, Nova vas, 6. razred

    Naenkrat me je sredi noči zbudilo tresenje. Pomislite, zbudil me je klonski častnik in mi rekel: »Gospod Jedi, obkolili so nas!« Na srečo sem gledal Vojno zvezd in sem razumel, za kaj gre. Ukazal sem, da naj se poskrijejo in pazijo, da se nam sovražniku ne približajo.
    Takrat pa je k meni skočil sovražnik Sit in sva se začela bojevati. Na mojo srečo sem ga ubil jaz, ne pa in mene.
    Klonski častnik mi je poročal, da bitko izgubljamo. Ukazal sem mu, naj nemudoma pokliče okrepitve. Takoj naj mi priskrbi tudi puško ali pištolo, saj sem bil oborožen samo z lasersko sabljo.
    Oborožen z dodatnim orožjem sem stopil v prve vrste mojih klonov. A sovražniku je uspelo, da so me zajeli in me zaprli. Na srečo mi laserske sablje niso vzeli, ker je niso našli. Žal pa so mi vzeli pištolo, s katero zelo dobro streljam. Posadili so me k mojim klonom, kolikor so jih seveda ujeli. Žalostno so me gledali, ko so spoznali, da sem med ugrabljenimi. Potolažil sem jih, da bo sovražnik zagotovo naredil kakšno napako.
    Priložnost se je kmalu ponudila. Odprla se je zračna zapora, v prostor so spustili še vso mojo vojsko s klonskim častnikom na čelu. Zračna zapora se je spustila in smo vzleteli. Pozno ponoči sem zbudil vse klone in z lasersko sabljo odrezal kos stene. Vstopili smo skozi zevajočo luknjo in zagledali naše orožje. Oborožili smo se. S pomočjo moje laserske sablje smo se prebili v prostor z orodji v rešilno komoro. Ko sem izrezoval luknjo, smo se zelo bali, da nas ne bi slišal sovražnik. Znašli smo se v prostoru za pristajanje malih spretnih in hitrih ladij – lovcev po domače. Ves prostor jih je bil poln, zato smo se splazili pod njimi.
    Takrat pa smo prišli do spečih sovražnikov. Zbudili smo jih in jih zaprli v zapor, popravili luknje in šli k voznikovi kabini, izključili avtomatskega pilota in že leteli proti domu.
    Po pristanku smo postali junaki. Mene so povišali v Jedi masterja. Zelo sem bil počaščen in srečen.

 Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune