ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE     
OSTALO
FORUM                    
ISKANJE                    
 

 Portal o astronavtiki in astronomiji
Centralno Vesolje od leta 1997

  Vesoljska potovanja v prihodnosti Eseji in spisi, prispeli na razpis SZF

|< Začetek  << Nazaj  [83/172]  Naprej >>

MOJA NOVA K93X50
Valentina Štefančič, OŠ Petrovče, 8. razred

    Zjutraj sem skoraj ponorela, moja omara na vesoljskem plovilu se je pokvarila in nisem mogla obleči rdeče majice z velikim srcem in obrisom ustnic. Ta moja SKP3X je čisto zanič, sploh ne ve, kaj hoče; enkrat mi noče dati majice, drugič pa noče po mojem receptu narediti sladoleda. Ker sem imela vsega dosti, sem se šla raje malo sprostit na internet. Nisem mogla verjeti, kakšen dolgčas je bil šele na računalniku. Sploh ni bilo nič zanimivega, le glasba je bila še dokaj v redu. A sem mnenje kmalu spremenila, kajti videla sem, da so naredili nov, čisto svež model osebnega vesoljskega plovila. Imenoval se je s tako čarobnim imenom, da ga nisi mogel pozabiti. K93X50, noro! Bil je hidrodinamične oblike in zelo moderno opremljen, saj je imel dnevni prostor, sobo z veliko posteljo, kopalnico in zelo priročno kuhinjo. Škoda, da mama ni mogla videti te nove mašince, ker je bila v službi. Dela namreč kot zdravnica in je res malokdaj doma, saj je tukaj v vesolju veliko ljudi z manjšimi težavami. Kmalu sem se naveličala računalnika in sem si zaželela iti malo ven, igrati, se žogati in se zabavati. A seveda si tega tukaj nisem mogla privoščiti, ker bi žogo odneslo v vesolje, razen če bi imela privezano. Tako sem morala gledati televizijo, se pogovarjati s prijateljicami v novem plovilu in uživati. Naslednji dan sem imela rojstni dan in sem se veselila daril, ki jih bom dobila. Leto prej sem dobila veliko oblačil in ogromno malih, drobnih stvari, od okraskov do priročnih stvari.
    Mama je prišla pozno ponoči, ker pa tudi očeta ni bilo doma, sem odšla spat zelo pozno. Za rojstni dan sem že v posteljo dobila svoj najljubši zajtrk. Ko sem se končno spravila iz postelje, so me prišli obiskat tudi prijatelji, ki so mi prinesli darila. Zabavali smo se dolgo in zgodilo se je veliko zanimivega. Ko sem bila še vsa presenečena zaradi zabave, sta me starša peljala za rojstni dan ven. Dolgo smo bili zunaj in se zabavali kot še nikoli. Na koncu še vedno nisem dobila darila od njiju, ampak le prijetno druženje in lep rojstni dan, ki mi bo vedno ostal v spominu. Zvečer, ko sem se odpravljala spat, je mami rekla, naj pridem pogledat, kaj je zunaj. Zagledala sem novo K93X50, ki je bila tako sijoče črne barve, ki je še nisem videla. Ko mi je mama povedala, da bo od sedaj to naše vesoljsko plovilo, sem bila čisto iz sebe. Vsak dan ga bom lahko gledala. Mama je rekla, da bom lahko notri vsak dan, če bom želela. Ker ... sedaj je to ... MOJA, SAMO MOJA. Čisto sem bila iz sebe, nisem si mislila, da bom doživela kaj takega.
    Naslednji dan sem se zbudila in takoj odšla pogledat plovilo. Imelo je res sobo z veliko posteljo, ki je bila zelo mehka. Kopalnica in dnevna sta mi bili najljubši. Še posebej je bila zanimiva kuhinja, saj ni bilo treba niti kuhati, kajti vse je naredila sama. Res sem bila zelo zadovoljna in ne bom nikoli pozabila svojega rojstnega dne v vesolju.

 Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune