ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE    
OSTALO
FORUM                   
ISKANJE                   
DOSJE:NOORDUNG                


 

 


Portal Vesolje.net ni
porabnik proračunskih
sredstev Republike
Slovenije in ne
 predstavlja stroška
 za davkoplačevalce.


 Portal o astronavtiki in astronomiji
   v spletu od 10.12.1997

29.09.1999 - Vesoljska ekskurzija za turiste v Zvezdno mestece
Novice

 


Zvezdno mestece, Rusija

29.09.1999

STA

Oktobra se bo iz ZDA na enotedensko ekskurzijo v Zvezdno mestece v Rusiji odpravila prva skupina desetih turistov, ki bodo lahko na lastni koži preizkusili vse stopnje priprav kozmonavtov na polet v vesolje, vključno z breztežnostjo v posebnem letalu, preobremenitvami na centrifugi in spuščanjem na dno bazena z maketo vesoljske ladje, je poročal Reuters.

"Ljubiteljski vesoljci" bodo poleg tega sodelovali na treningu združevanja vesoljske ladje z orbitalno postajo, poslušali predavanja v Centru za za usposabljanje kozmonavtov Jurij A. Gagarin ter se osebno seznanili z vesoljci, ki se pripravljajo na polete v vesoljskih ladjah sojuz in na Mednarodni vesoljski postaji.

Organizator vesoljskega safarija, družba Zegrahm Space Voyages iz Seattla, je za oktobrsko ekskurzijo že sprejela najmanjše možno število vplačil, ki zagotavljajo, da načrt ne bo odpovedan. Pet udeležencev vesoljskega safarija je vplačalo po 14.950 dolarjev, agencija pa že ima tudi 20 rezervacij za prihodnje leto. Družba Zegrahm ima sicer v načrtu še več avanturističnih in raziskovalnih potovanj, npr. obisk Titanica, Antarktike in južnih delov Tihega oceana, leta 2002 pa namerava svojim strankam za 98.000 dolarjev na osebo ponuditi podorbitalni vesoljski polet.

.


http://vesolje.net - info@vesolje.net

 Pogled iz vesolja


Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune