ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE    
OSTALO
FORUM                   
ISKANJE                   
DOSJE:NOORDUNG                


 

 


Portal Vesolje.net ni
porabnik proračunskih
sredstev Republike
Slovenije in ne
 predstavlja stroška
 za davkoplačevalce.


 Portal o astronavtiki in astronomiji
   v spletu od 10.12.1997

10.08.2000 - TV oddaja z nagradnim poletom na postajo Mir!
Novice

 


Los Angeles, ZDA

10.08.2000

CV-SZ

[R:0] Družba MirCorp je sporočila, da je v torek podpisala pogodbo s producentom televizijske oddaje Survivor, Markom Burnettom. Burnett naj bi v sodelovanju z družbo MirCorp ustvaril novo televizijsko oddajo v več delih z naslovom Destination Mir.

Kot so sporočili, naj bi v oddaji, v začetnih epizodah, sodelovalo več kandidatov za vesoljski polet. Posebnost oddaje pa je v tem, da se bodo za vesoljski polet, po besedah producenta, potegovali čisto običajni ljudje.

V vsakem tedenskem delu oddaje, bodo strokovnjaki ruskega Centra za priprave kozmonavtov, izločili nekaj kandidatov. Vsi kandidati bodo sodelovali v zahtevnih psihofizičnih preizkusih, brez katerih pač ne bo možno določiti zmagovalca. Zmagovalec, torej najbolj ustrezen kandidat za vesoljski polet, bo nato koncem prihodnjega leta, skupaj z dvema pravima ruskima kozmonavtoma, poletel na vesoljsko postajo Mir. Na postaji bo preživel približno 7 dni, celoten polet pa naj bi trajal 10 dni.

Družba MirCorp in producent Mark Burnett se nadejajo, da bo oddaja Destination Mir presegla vse dosedanje rekorde gledanosti podobnih pustolovskih oddaj. Oddajo naj bi začeli predvajati prihodnje leto, ogledali pa si jo bodo lahko gledalci v ZDA, kot tudi drugod po svetu.

mir-ln-sm.jpg (13418 bytes)

Brezplačna vozovnica na Mir?

tabSD.gif (826 bytes)http://vesolje.net - info@vesolje.net

 Pogled iz vesolja


Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune