ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE    
OSTALO
FORUM                   
ISKANJE                   
DOSJE:NOORDUNG                


 

 


Portal Vesolje.net ni
porabnik proračunskih
sredstev Republike
Slovenije in ne
 predstavlja stroška
 za davkoplačevalce.


 Portal o astronavtiki in astronomiji
   v spletu od 10.12.1997

29.06.2001 - Pripravlja se nova TV oddaja z nagradnim poletom v vesolje
Novice

 


Moskva, Rusija

29.06.2001

CV-SZ

Piše Simon Zajc, Centralno Vesolje
Objavljeno: 29.06.2001 ob 23:05

[Rev:0]

Ameriški producent David Krieff je sporočil, da se njegova družba Destiny Productions z Rusi pogovarja o sodelovanju pri snemanju nove televizijske oddaje, ki jo bodo poimenovali Space Trials (Vesoljske preizkušanje). Šlo naj bi za serijo televizijskih oddaj v katerih bo sodelovalo predvidoma 26 tekmovalcev iz različnih držav sveta. Tekmovalci bodo morali prestati različne zahtevne preizkušnje, ki jih bodo za njih pripravili ruski strokovnjaki v Centru za priprave kozmonavtov Jurij A. Gagarin iz Zvezdnega mesteca pri Moskvi. Preizkusi naj bi potekali 26 tednov, na koncu pa bodo izbrali štiri najbolj pripravljene tekmovalce, ki se bodo udeležili polfinala in finala. Srečni zmagovalec bo nato za nagrado v ruski vesoljski ladji sojuz TM poletel v vesolje.

Že pred približno letom dni se je pojavil podoben koncept za televizijsko oddajo z nagradnim poletom v vesolje. Šlo je za sodelovanje med producentom Markom Burnettom in družbo MirCorp, zmagovalec tekmovanja pa naj bi poletel na rusko vesoljsko postajo Mir, ki pa, kot je znano, ne obkroža več našega planeta. Burnett je pred kratkim sicer izjavil, da še vedno razmišlja o realizaciji omenjenega projekta, le da bo zmagovalec namesto na Mir najbrž poletel na Mednarodno vesoljsko postajo. Po predvidevanju družbe Destiny Productions naj bi zmagovalec oddaje Space Trials v vesolje poletel že sredi leta 2002. V kolikor Krieff in Burnett mislita resno, bo s pripravami potrebno kar pohiteti, predvsem pa rezervirat sedež na vesoljski ladji sojuz...

Brez pisnega dovoljenja avtorja je vsebino te strani (besedilo, slike,...) prepovedano uporabljati ali posredovati drugam.


Preberite si:

Zvezdno mestece pri Moskvi

tabSD.gif (826 bytes)Copyright (c) Simon Zajc, Centralno Vesolje 1997-2001
http://vesolje.net - info@vesolje.net

 Pogled iz vesolja


Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune