ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE    
OSTALO
FORUM                   
ISKANJE                   
DOSJE:NOORDUNG                


 

 


Portal Vesolje.net ni
porabnik proračunskih
sredstev Republike
Slovenije in ne
 predstavlja stroška
 za davkoplačevalce.


 Portal o astronavtiki in astronomiji
   v spletu od 10.12.1997

17.07.2002 - Bass uradni kandidat za jesenski polet na MVP
Novice

 


Moskva, Rusija

17.07.2002

CV-SZ

Piše Simon Zajc, Centralno Vesolje
Objavljeno
: 17.07.2002 ob 10:20

[Rev:0]

Družbi MirCorp je po več mesecih pogajanj z rusko vesoljsko agencijo Rosaviakosmos, za kandidata za jesenski polet na Mednarodno vesoljsko postajo (MVP), uspelo imenovati pevca ameriške skupine N*Sync Lancea Bassa. Predstavnik ameriške vesoljske agencije NASA Dwayne Brown je dejal, da je odločitev sedaj uradna, saj so partnerji pri projektu MVP že prejeli pismo iz Rusije, ki za obiskovalno odpravo EP-4 predlaga sledečo posadko: ruski poveljnik Sergej Zaljotin, belgijski ladijski inženir Frank De Winne in udeleženec poleta Lance Bass.

Ameriški pevec je že začel s pripravami v Centru za pripravo kozmonavtov (CPK) Jurij A. Gagarin v Zvezdnem mestecu pri Moskvi. Za razliko od prejšnjih dveh vesoljskih turistov, Tita in Shuttlewortha, Bass potovanje v vesolje ne bo plačal iz lastnega žepa. Za to naj bi poskrbeli sponzorji in televizijska mreža, ki bo odkupila pravice za predvajanje dokumentarnega filma. Pogodba o poletu na Mednarodno vesoljsko postaji sicer še ni podpisana, prav tako pa tudi ni znano, ali je Bassu uspelo zbrati dovolj finančnih sredstev. Če bo vendarle poletel, bo s 23 leti postal najmlajši vesoljski potnik doslej.

Brez pisnega dovoljenja avtorja je vsebino te strani (besedilo, slike,...) prepovedano uporabljati ali posredovati drugam.

Lance Bass v centrifugi

tabSD.gif (826 bytes)

.


Copyright (c) Simon Zajc, Centralno Vesolje 1997-2002
http://vesolje.net - info@vesolje.net

 Pogled iz vesolja


Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune