ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE    
OSTALO
FORUM                   
ISKANJE                   
DOSJE:NOORDUNG                


 

 


Portal Vesolje.net ni
porabnik proračunskih
sredstev Republike
Slovenije in ne
 predstavlja stroška
 za davkoplačevalce.


 Portal o astronavtiki in astronomiji
   v spletu od 10.12.1997

04.03.2009 - SZF razpisala nagradni nateaj za spis ali esej o vesolju
Novice - SZF razpisala nagradni nateaj za spis ali esej o vesolju

 


Ljubljana, Slovenija

sreda, 04.03.2009

.


Pie
Mojca Zupani, Slovenska znanstvena fundacija
Objavljeno
: 04.03.2009 ob 18:40

Povejte vae mnenje na forumu!

Spotovane gospe ravnateljice in gospodje ravnatelji, spotovane gospe mentorice in gospodje mentorji mladinske literarne ustvarjalnosti, dragi mladi!

Leto 2009 ima v Evropi poudarek na ustvarjalnosti in inovativnosti, v globalnem smislu pa je posveeno astronomiji. Namen  razglasitve Evropskega leta ustvarjalnosti in inovativnosti s strani evropskih institucij, ter Mednarodnega leta astronomije s strani Organizacije Zdruenih narodov, je spodbuditi dravljane, da bi se bolje in pravilneje zavedali pomena posebnih lovekovih sposobnosti za ustvarjalno ali inovativno delovanje; dalje pa tudi imeli in ohranili veselje do astronomije, opazovanj nebesnih teles in morda izbrali za svoje poklicno poslanstvo vlogo astronomije ali astronoma.
Slovenska znanstvena fundacija bo obe znailnosti leta 2009 zdruila in manifestirala z ve dogodki in prireditvami. Osrednja pa bo 15. slovenski festival znanosti, ki bo potekal med 22. in 24. septembrom 2009 v Ljubljani. Med osrednjimi temami letonjega festivala bosta tudi astronomija in astronavtika. Da bi bilo spoznavanje in proslavljanje lovekovega napredka na podroju astronomije in astronavtike im bolj pristno in osebno doiveto, je Slovenska znanstvena fundacija tudi letos v sodelovanju s asopisno hio Delo iz Ljubljane pripravila skupni nagradni nateaj spisov/esejev mladih.

Tema nagradnega nateaja je »Vesoljska potovanja v prihodnosti«. Z njo elimo mlade spodbuditi, da s pomojo zapisa sporoijo, kako si predstavljajo vesolje, ivljenje na drugih planetih, vesoljska plovila. Predvsem pa, da nam povejo kako vidijo prihodnost, katere del so. Prosimo vas, da v okviru vaih monosti spodbudite dijake, da se odzovejo na nagradni nateaj. Avtorji naj spise/eseje poljejo na naslov Slovenske znanstvene fundacije do vkljuno 8. maja 2009.

Dodatne napotke in razpisne pogoje v zvezi z nateajem najdete na spletni strani Slovenske znanstvene fundacije (SZF). Vsi prispeli spisi in eseji bodo objavljeni na portalu Vesolje.net.

Podrobnosti o nagradnem nateaju na spletni strani SZF

Slovenska znanstvena fundacija

tabSD.gif (826 bytes)

______________________________________________________________________________________________
Brez pisnega dovoljenja avtorja je vsebino strani prepovedano uporabljati ali posredovati drugam.

Copyright
© Simon Zajc, vesolje.net 1997-2009

 Pogled iz vesolja
28.4.2019 16:48


Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune