ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE    
OSTALO
FORUM                   
ISKANJE                   
DOSJE:NOORDUNG                


 

 


Portal Vesolje.net ni
porabnik proračunskih
sredstev Republike
Slovenije in ne
 predstavlja stroška
 za davkoplačevalce.


 Portal o astronavtiki in astronomiji
   v spletu od 10.12.1997

31.08.2011 - Začenja se risarski natečaj "Vesolje in vesoljska plovila"

Novica - Začenja se risarski natečaj "Vesolje in vesoljska plovila"

 


Vitanje, Slovenija

31.08.2011

.


Piše Uredništvo

Objavljeno: 31.08.2011 16:40

 

V Vitanju so »izstrelili« risarski natečaj na temo "Vesolje in vesoljska plovila", ki ga za otroke med 9. in 11. letom starosti organizira Evropska komisija. Po zmagovalcu bodo poimenovali enega od satelitov iz evropskega navigacijskega programa Galileo.

Enega od navigacijskih satelitov iz evropskega programa Galileo bodo poimenovali po šolarju ali šolarki iz Slovenije, zmagovalcu risarskega natečaja, ki se začenja jutri, 1. septembra. Kateri slovenski šolar se bo s svojo risbo »izstrelil« v vesolje, bo presojala nacionalna žirija, v kateri so pisateljica in ilustratorka Lila Prap, direktor Vesoljske tiskovne agencije Vojko Kogej in Lara Sheppard Kanduč iz Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. 

Natečaj je odprt za otroke med 9. in 11. letom starosti, ki živijo v Sloveniji. Vsi, ki želijo sodelovati, morajo od 1. septembra do 15. novembra 2011 oddati risbo na temo "Vesolje in vesoljska plovila". Prikazuje lahko, na primer, Zemljo skupaj z drugimi planeti in sateliti, izstrelitev nosilnih raket satelitov Galileo ali kaj podobnega. Otroci lahko svoji domišljiji pustijo prosto pot in pri tem uporabijo poljubne materiale in tehnike risanja, slikanja ali barvanja. Slike je potrebno nato poskenirati ali fotografirati in naložiti na spletno stran. Zmagovalko ali zmagovalca bo izbrala nacionalna žirija, razglasili pa ga/jo bodo januarja 2012 na slavnostni podelitvi nagrade, kjer bo prejel/a listino in model satelita, ki bo poimenovan po njej ali njem.

Risarski natečaj Galileo bo v letu 2011 potekal v vseh 27 državah članicah Evropske unije, izvedli pa so ga že v Belgiji in Bolgariji. Registracija in vsi pogoji sodelovanja so v slovenščini na spletni strani natečaja: www.galileocontest.eu/sl/competition.

 

tabSD.gif (826 bytes)

.

______________________________________________________________________________________________
Brez pisnega dovoljenja avtorja je vsebino strani prepovedano uporabljati ali posredovati drugam.

Copyright
© Simon Zajc, Vesolje.net 1997-2011

 Pogled iz vesolja


Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune