ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE    
OSTALO
ISKANJE                   
DOSJE:NOORDUNG                


 

 


Portal Vesolje.net ni
porabnik proračunskih
sredstev Republike
Slovenije in ne
 predstavlja stroška
 za davkoplačevalce.


 Portal o astronavtiki in astronomiji
   v spletu od 10.12.1997

21.01.2016 - Šolanje otrok iz Slovenije v Zvezdnem mestu pri Moskvi
  Šolanje otrok iz Slovenije v Zvezdnem mestu pri Moskvi  

Ljubljana, Slovenija
21.01
.2016

Piše Vojko Kogej (brezplačna objava)
Objavljeno: 21.01.2016 ob 16:30

Center za priprave kozmonavtov CPK Jurija A. Gagarina oziroma avtonomna neprofitna organizacija ANO Doroga dobra in družba Prosto kosmos so po izredno uspešnem decembrskem obisku 24-ih šolarjev iz Slovenije, tudi v tem letu pripravljeni od 16. do 21. februarja sprejeti skupino šolarjev iz Slovenije, na kozmonavtsko šolanje na temo "Ljudje Prihodnosti. Združitev".

Bivanje v Zvezdnem mestu, izviru vesoljskih poletov s človeško posadko, in Moskvi, vse prevoze v Rusiji in izlete krijeta Doroga dobra in Prosto kosmos. Šolanje v CPK in prehrano (295 €) in letalsko karto krijejo starši.

V okviru izobraževanja v Zvezdnem mestu se bodo udeleženci srečali s kozmonavtom, ki bo po pripovedi o življenju v vesolju, odgovarjal na vprašanja o delu v vesolju. Ogledali si bodo prave simulatorje in morda tudi vaje kozmonavtov v njih, natančne kopije vesoljskih postaj Mir in Mednarodne vesoljske postaje, kabinet prvega vesoljca Jurija Gagarina, sodelovali bodo v interaktivnem vesoljskem kvizu, itd.

Izobraževanje, ki bo obsegalo zgodovino vesoljskih raziskav, spoznavanje pionirjev kozmonavtike, pripravo kozmonavtov, vesoljske ladje, orbitalne postaje, skafandre, vesoljsko medicino, vesoljsko biologijo in ruščino, bodo izvajali strokovnjaki CPK, ki sicer poučujejo vesoljce! V Moskvi si bodo mladi ogledali Kremelj in muzeje, Rdeči trg in stari Arbat. Skupino bo vodil poznavalec in popularizator kozmonavtike, publicist in novinar Vojko Kogej.

Poleg ruščine bo organizirano tudi tolmačenje v angleščini in slovenščini. Zaželeno je, da so šolarji stari od 14 do 18 let. Število udeležencev je omejeno. Prijave pošljite čim prej oz. najkasneje do 28. januarja na e-naslov: info@slorus.si, kjer je organizator dosegljiv tudi za dodatna vprašanja.

 

Učna maketa ruskega dela vesoljske postaje v Zvezdnem mestecu +

¸

Simulator vesoljskega plovila sojuz +

¸

Pogled na Zvezdno mesto pri Moskvi +

 

Brez pisnega dovoljenja avtorja je vsebino strani prepovedano uporabljati ali posredovati drugam.
Copyright
© Simon Zajc, Vesolje.net 1997-2015

 Pogled iz vesolja


Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune