ASTRONAVTIKA
ASTRONOMIJA
NOVICE    
OSTALO
ISKANJE                   
DOSJE:NOORDUNG                


 

 


Portal Vesolje.net ni
porabnik proračunskih
sredstev Republike
Slovenije in ne
 predstavlja stroška
 za davkoplačevalce.


 Portal o astronavtiki in astronomiji
   v spletu od 10.12.1997

Stik - Anketa meseca decembra 1999
Stik - Anketa meseca decembra 1999

 

Umetnost nezadržno prodira tudi v vesolje in s tem v breztežnost. Gledališka predstava v kratkotrajni breztežnosti, doseženi s pomočjo poleta v posebnem letalu (Iljušin IL-76 MDK), je ena izmed začetkov takšne "vesoljske" umetnosti. Zanimalo pa nas je , kakšno je vaše mnenje o predstavi v breztežnosti "Biomehanika Noordung" (prej Gravitacija nič Noordung), režiserja Dragana Živadinova?

Možni so bili trije odgovori:

1.) Projekt poznam, zdi se mi zanimiv in ga podpiram,
2.) projekt poznam, vendar me ne zanima in se mi ne zdi pomemben,
3.) projekta ne poznam.

Rezultat je podan v spodnji tabeli (1., 2. in 3. ustrezajo možnim odgovorom):


1.

45%

 

2.

35%

3.

20%
n=61, t=12d

CVstik


Komentar:

 

Piše Simon Zajc
7.1.2000

Kakor je razvidno iz rezultata ankete, večina (80 %) anketiranih pozna umetniški projekt "Biomehanika Noordung". Več kot polovica (55%) tistih, ki projekt poznajo, pa ga tudi podpira. Takšno je mnenje anketiranih. Kaj torej še storiti za še boljšo prepoznavnost projekta?

Zagotovo drži, da je bil potek t.i. "generalne akcije", ki se je dogajala 15. decembra 1999 v Rusiji, predvsem po zaslugi izvajalcev preslabo predstavljen javnosti. Reportaža o predstavi je bila namreč objavljena le v nekaterih izbranih medijih (med katerimi se ni znašla Slovenska tiskovna agencija), kar je glede na to, da je projekt večinoma financiran iz javnih sredstev, neupravičeno. V prihodnje se torej od ustvarjalcev pričakuje boljše obveščanje slovenske in svetovne javnosti o poteku tega projekta. Škoda bi bilo namreč, ne izkoristiti take priložnost za promocijo Slovenije v svetu.

Več o gledališki predstavi v breztežnosti "Biomehanika Noordung" si lahko preberete na naslovu: http://noordung.telekom.si.http://vesolje.net - info@vesolje.net

 Pogled iz vesolja


Planetarij - nebo
nad Slovenijo


Astronomski koledar
za slovenske kraje


Preleti Mednarodne
vesoljske postaje


Interaktivni atlas
prednje strani
Lune